
روش مطالعه ریاضیات تجربی
درس ریاضی در رشته تجربی دارای ضریب۶ (در زیرگروه۱) و ضریب۹ (در زیرگروه۲) است. ریاضی یکی از مهمترین درس های کنکور تجربی است که جز نقاط ضعف اکثر دانش آموزان است و معمولا درصد پایینی در آن کسب میشود. شما داوطلب عزیز کنکور تجربی با دانستن روش مطالعه صحیح ریاضی میتوانید علاوه بر یادگیری بهتر، این درس را تبدیل به یکی اصلی ترین نقاط قوتتان در کنکور کنید.
اما سبک طرح سوالات ریاضی در کنکور تجربی به گونه ای است که اغلب کمتر از دیگر درس های کنکور دچار تغییر و تحول میشود و عمدتا مشابه سوالات کنکورهای سال های گذشته است. با تغییر روش مطالعه، کمی پشتکار و حل تمرین زیاد میتوانید در آن به تسلط برسید و این درس را تبدیل به یکی از نقاط قوتتان در کنکور کنید.
ریاضی تجربی را چگونه بخوانیم؟
مطالعه درس ریاضی بر ۳ اصل یادگیری، تمرین و مرور قرار دارد.
۱- یادگیری ریاضی
ابزارهای لازم: کلاس، جزوه و کتاب کمک درسی
در ابتدا باید به دقت در کلاس، درس را از دبیر بیاموزید، سپس در همان روز، مبحث تدریس شده را از جزوه مطالعه کرده و دست به قلم شده و مثالها را مجددا خودتان حل کنید.
بعد از خواندن جزوه، نوبت به مطالعه کتاب کمک درسی است. شما باید خط به خط آن را بخوانید و تمام مثالهای تشریحی و تمرینات حل شده و حل نشده ی آن را حل کنید.
برای حل سوالات ریاضی، تنها یاد گرفتن نکات، قضیهها و فرمولها کافی نیست. بلکه باید علاوه بر یادگیری و فهمیدن، در آنها مسلط شوید. زیرا در جلسهی آزمون، نه کتاب دارید و نه جزوه. پس اول با دقت و مفهومی یاد بگیرید و سپس فرمولها، نکات و رابطهها را حفظ کنید. (روش مطالعه مفهومی در کنکور)
در ادامهی مرحله یادگیری، لازم است تعدادی تست به طور آموزشی از قسمتی که مطالعه کردید حل کنید. در حل تست آموزشی، زمان تست زدن مهم نیست، بلکه یادگیری تمام نکات تست و به کار گیری مطالب مطالعه شده در حل تست، مهم است. در هنگام حل تست آموزشی میتوانید از جزوه و یا کتاب کمک درسی و یا حتی پاسخ تشریحی تست ها کمک بگیرید. توجه داشته باشید در هنگام حل تست های آموزشی به هیچ وجه درصدگیری نکنید. درصد شما در این مرحله مهم نیست. شما فعلا در حال یادگیری هستید.!
بعد از حل تستهای آموزشی، نوبت خلاصه نویسی است.
۲- تمرین ریاضی
وقتی مطلب را خوب یاد گرفته و خلاصه نویسی کردید، بایستی برای تثبیت و تسلط مطالب، نکات درسی و نیز بالا رفتن سرعت تست زنی، تعدادی تست را به صورت تمرینی حل کنید.
تستهایی را که نتوانستید حل کنید و یا غلط حل کردید را حتماً علامت گذاری کنید. زیرا در این تست ها ضعف دارید و باید آنها را برطرف کنید. توجه داشته باشید که به دلیل حجم بالای مطالب درسی و تنوع زیاد آنها، نبایستی تعداد تستهای تمرینی به قدری زیاد باشد که از مباحث دیگر عقب بیفتید.
تست ها را به دقت و متناسب با حجم مبحث مطالعه شده انتخاب کنید. اگر مبحثی را به طور کامل نخواندید، به حل تست های تمرینی نپردازید، مثلاً تا تمام نکات مثلثات را یاد نگرفتید، از مبحث مثلثات، تست تمرینی حل نکنید.
۳- مرور ریاضی
به دلیل حجم بالای مطالب در درس ریاضیات تجربی، ممکن است بعضی از مطالبی که قبلا مطالعه کرده اید را فراموش کنید. در این صورت بایستی در فواصل معین، مطالب را مرور و دوره کنید. در این مرحله از مطالعه هم میتوانید از جزوه و هم از خلاصه نویسی ها استفاده کنید. پس از خواندن آنها و یادآوری نکات، بهتر است به سراغ تستهای علامت گذاری شده بروید و آنهایی را که قبلاً اشکال داشته اید را مجددا حل کنید و اگر زمان داشتید، تعدادی تست جدید نیز از آن مبحث حل کنید.
هر اندازه بتوانید تعداد دفعات مرور را بیشتر کنید، آماده تر شده و حضور ذهن بالاتری برای حل سوالات تستی پیدا میکنید.
موفق و سربلند باشید.
امیر قره باغی، مشاور تحصیلی
درس ریاضی را چگونه بخوانیم. ریاضی تجربی چیست. نحوه مطالعه ریاضی برای کنکور